Predaj Volkswagenu na britskom trhu medziročne klesol o 20 %

NETKY.SK • 4 December 2015, 11:33 • 2 min
Predaj Volkswagenu na britskom trhu medziročne klesol o 20 %

LONDÝN - Predaj áut automobilky Volkswagen na britskom trhu v novembri výrazne oslabil. Počet nových registrácií modelov VW sa medziročne znížil o 20 %. Stalo sa tak po škandále nemeckej automobilky súvisiacom so skresľovaním emisií dieselových motorov. Vyplýva to z údajov o predaji áut v Británii, ktoré v piatok zverejnilo britské Združenie výrobcov a predajcov automobilov (SMMT).

slovakia

left justify in out

Celkovo registrácia nových áut v Británii v novembri v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka vzrástla o 3,8 % na 178 876 automobilov, uviedlo SMMT. V októbri predaj nových áut v krajine o 1,1 % oslabil, čím sa prerušilo 43 mesiacov trvajúce obdobie nepretržitého rastu.


V novembri na britskom trhu klesol predaj všetkých hlavných značiek Volkswagenu. Predaj značky Audi sa zmenšil o 4 %, počet registrácii nových Seatov oslabil o 24 % a predaj áut Škoda sa znížil o 11 %. Emisný škandál Volkswagenu vypukol v septembri, ale autá sa zvyčajne dodávajú niekoľko týždňov po rozhodnutí o nákupe. Preto sa predpokladá, že novembrové údaje sú zatiaľ najlepším meradlom vplyvu škandálu na dopyt.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona