Predaj starších domov v USA rastie

NETKY.SK • 18 Február 2022, 20:53 • 2 min
Predaj starších domov v USA rastie

WASHINGTON – Po prepade v závere minulého roka zaznamenal predaj starších domov v USA na začiatku tohto roka nečakaný rast, pričom objem predaja dosiahol ročné maximum. Informovala o tom Národná asociácia realitných kancelárií (NAR).

slovakia

left justify in out

Predaj starších domov v Spojených štátoch vzrástol v januári medzimesačne o 6,7 % na sezónne upravenú ročnú mieru 6,5 milióna po nadol revidovanom decembrovom poklese o 3,8 % na 6,09 milióna bytových jednotiek. Pôvodne NAR informovala, že predaj starších domov v USA klesol v decembri o 4,6 %. Informoval o tom server RTTNews.

 

img

 

Januárový vývoj výrazne prekonal očakávania ekonómov. Tí počítali s ďalším poklesom, a to o 1,3 %. Vďaka nečakanému zvýšeniu sa predaj starších domov v USA dostal na najvyššiu úroveň od januára minulého roka. V danom mesiaci predstavovala ročná miera 6,65 milióna domov. Stredná cena existujúcich domov, ktoré sa predali v januári, dosiahla 350 300 USD (308 526 eur). V porovnaní s decembrom to znamená pokles o 1,2 %, oproti januáru minulého roka sa však ceny domov zvýšili o 15,4 %.

 

Možno vás zaujme: Vysoká inflácia v USA ohrozuje dôveryhodnosť Fedu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies