Predaj Slovenských elektrárni na spadnutie: Enel poveril banky, aby asistovali

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 11:00 • 2 min
Predaj Slovenských elektrárni na spadnutie: Enel poveril banky, aby asistovali

BRATISLAVA - "Enel spravil prvý krok k predaju elektrární", nadpísal denník Hospodárske noviny. Predaj Slovenských elektrární je na spadnutie.

slovakia

left justify in out

Talianska skupina Enel, ktorá v nich má majoritu, už preto spravila prvý vážny krok - hľadá poradcu. Pre denník to potvrdil zdroj oboznámený so situáciou. "Enel poveril niektoré investičné banky, aby asistovali pri odpredaji," uviedol.

 

Rezort hospodárstva už požiadal Enel o bližšie informácie. Štát má totiž ako tretinový akcionár predkupné právo a Taliani na predaj potrebujú jeho súhlas. Suma, koľko by Enel chcel na elektrárňach zarobiť, nie je známa, no podľa analytika Cyrrusu Jiřího Šimaru by sa mohla pohybovať okolo troch miliárd eur.

 

Táto suma je však omnoho vyššia ako tá, za ktorú Taliani pred ôsmimi rokmi slovenský podnik kupovali. Za 66-percentný balík akcií vtedy zaplatili 840 miliónov eur. Súčasnú cenu však zvyšuje investícia do jadrových blokov v Mochovciach.

 

Samotná firma sa k informáciám nevyjadrila. Podľa odborníka je len otázka času, kedy Enel potvrdí svoje plány.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona