Predaj škodoviek v Nemecku dosiahol vlani rekod

NETKY.SK • 4 Január 2015, 15:42 • 2 min
Predaj škodoviek v Nemecku dosiahol vlani rekod

MLADÁ BOLESLAV - Pre české závody automobilky Škoda Auto ide o mimoriadne dobrú správu. Portál iDNES informuje, že v Nemecku vzrástol vlani predaj osobných vozidiel o 2,1 %, ale škodovka zaznamenala medziročný prírastok predaja svojej produkcie o 9,1 %. Počet nových registrovaných škodoviek tam v roku 2014 dosiahol 174.500 kusov.

slovakia

left justify in out

Trhový podiel Škody Auto sa zvýšil na 5,7 %, kým v roku 2013 bol 5,4 %. Značka sa objavila na nemeckom trhu pred 23 rokmi.
      

Nemecko je už niekoľko rokov druhým najväčším trhom automobilky. Vyšší predaj dosahuje len v Číne. Tam však ide väčšinou o autá vyrobené v Číne, kým pre nemecký trh sa vyrábajú v Mladej Boleslavi, Kvasinách a čiastočne aj v Bratislave. Škoda je v nemeckom odbytovom rebríčku spomedzi všetkých značiek celkovo siedma, ale na prvom mieste medzi zahraničnými výrobcami.
      

Odbytový úspech aj v roku 2014 podľa hovorkyne Škody Auto Deutschland Imeldy Labbéovej dokazuje, že "sa nám darí prenikať medzi nové skupiny zákazníkov tak v súkromnej, ako aj podnikateľskej sfére".
      

Rast predaja v Nemecku tak výrazne prispel k celkovému minuloročnému zvýšeniu výroby automobilky. Prvýkrát vo svojej histórii vyrobila za rok viac ako jeden milión vozidiel.
      

V Nemecku sa Škode Auto darí predovšetkým u fyzických osôb. V tejto skupine je treťou za Volkswagenom a automobilkou Mercedes-Benz. Vlani však zaznamenala aj výrazný úspech v predaji firmám, u ktorých sa počet dodaných áut medziročne zvýšil o tretinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona