Predaj pôdy sa rozbehol, v registri je už zverejnených 48 ponúk

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 12:21 • 2 min
Predaj pôdy sa rozbehol, v registri je už zverejnených 48 ponúk

BRATISLAVA – Register zverejňovania ponúk na prevod vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku na Slovensku sa postupne napĺňa. K dnešnému dňu je na webovej stránke https://pozemky.mpsr.sk zverejnených celkove 48 ponúk. Cena za štvorcový meter (m2) sa pohybuje od 0,20 do 2,80 eura, v jednom prípade za pozemok vo Veľkej Lomnici jej majiteľ žiada 11 eur/m2.

slovakia

left justify in out

"Na zverejnenie ponuky potrebuje občan len vlastniť poľnohospodársky pozemok, mať občiansky preukaz s čipom a pripojenie na internet. Záujemca o kúpu pôdy musí byť podnikateľom v poľnohospodárstve, musí mať občiansky preukaz s čipom a pripojenie na internet. Žiadne programy si nemusí inštalovať, sú bezplatne k dispozícii na internete. Vo všetkých úkonoch sa môžu dať obe strany, tak ponúkajúci, ako aj ten, kto chce prejaviť záujem o kúpu, zastupovať inou osobou," TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Peter Hajnala.
     

 V období júl 2013 – jún 2014 Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB) na nákup pôdy schválila celkove 97 úverov v hodnote 16.180.000  eur, čo predstavuje viac ako 80 % z pôvodne vyčlenenej sumy 20.000.000 eur na tento projekt. 
      

"Počas krátkeho obdobia účinnosti zákona sme nezaznamenali výrazné zmeny z hľadiska záujmu o tento úver," doplnil Hajnala.
      

V prípade pretrvávajúceho záujmu zo strany poľnohospodárov je SZRB pripravená po dohode s ministerstvom pôdohospodárstva navýšiť tento objem prostriedkov, a tak zostať stabilným partnerom poľnohospodárov. SZRB financuje uvedený projekt výlučne z vlastných zdrojov, bez spoluúčasti MPRV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies