Predaj počítačov, mobilných telefónov a tabletov by mal rásť

NETKY.SK • 19 Január 2014, 12:06 • 2 min
Predaj počítačov, mobilných telefónov a tabletov by mal rásť

BRATISLAVA - Na celkovom predaji zariadení by sa mali s 1,9 mil. kusmi najviac podieľať mobilné telefóny.

slovakia

left justify in out

Celosvetový predaj osobných počítačov, tabletov a mobilných telefónov by mal v roku 2014 dosiahnuť zhruba 2,5 mld. kusov. Konštatuje to analytická spoločnosť Gartner. Predaj zariadení by sa v prípade naplnenia jej predpovede v porovnaní s minulým rokom zvýšil o 7,6 percenta. Na celkovom predaji zariadení by sa mali najviac podieľať mobilné telefóny, ktorých by sa malo predať 1,9 mld. kusov. Oproti roku 2013 by tak išlo o nárast o približne 5 %. Predaj mobilných telefónov by mal podľa prognózy rásť aj naďalej, no tento rast by sa mal postupne spomaľovať.

Ďalším trendom je postupný presun záujmu spotrebiteľov z notebookov a stolných počítačov na čoraz rozšírenejšie tablety, či rôzne hybridné zariadenia. Podľa spoločnosti Gartner by sa v tomto roku malo predať až 263,5 mil. tabletov, čo by oproti 179,5 mil. tabletov predaných v roku 2013 predstavovalo nárast o zhruba 47 %. Na druhej strane, predaj notebookov a stolných počítačov by sa podľa analytikov mal medziročne znížiť o 7 % na 278 mil. kusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies