Predaj minivozidiel Mitsubishi sa v apríli prepadol takmer o 45 %

NETKY.SK • 2 Máj 2016, 14:04 • 2 min
Predaj minivozidiel Mitsubishi sa v apríli prepadol takmer o 45 %

TOKIO - Predaj minivozidiel japonskej automobilky Mitsubishi zaznamenal v apríli prudký pokles. To je dôsledok škandálu, ktorý vypukol po tom, ako spoločnosť priznala, že vo firme sa v minulých rokoch manipulovalo s testami spotreby paliva. Oznámila to dnes Asociácia japonských výrobcov ľahkých áut a motocyklov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Predaj miniáut šiestej najväčšej automobilky v Japonsku klesol v apríli medziročne o 44,7 % na 1477 vozidiel. Podobne aj automobilka Nissan zaznamenala prepad predaja miniáut, keďže niektoré z kauzou zasiahnutých vozidiel vyrába pre Nissan práve Mitsubishi. Predaj minivozidiel Nissanu klesol minulý mesiac medziročne až o 51,2 % na 5574 áut.

 

Mitsubishi v apríli priznala, že vo firme sa manipulovalo s testami spotreby paliva s cieľom vylepšiť údaje o skutočnej spotrebe, pričom k manipulácii dochádzalo už od roku 1991. Týkalo sa to minimálne štyroch modelov miniáut, vedenie firmy ale nevylúčilo, že problém sa môže týkať aj väčšieho počtu modelov.

 

Firma medzitým pozastavila výrobu dotknutých modelov v závode v meste Kurašiki na ostrove Honšú. Podľa tlačovej agentúry Jiji Press, ktorá sa odvolala na nemenované zdroje, by výroba mohla byť prerušená minimálne niekoľko mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies