Predaj áut značky VW v Nemecku v novembri klesol o 2 %

NETKY.SK • 2 December 2015, 14:32 • 2 min
Predaj áut značky VW v Nemecku v novembri klesol o 2 %

WOLFSBURG - Volkswagen v novembri opäť predal v Nemecku menej áut ako v rovnakom mesiaci pred rokom. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Počet nových registrácií kmeňovej značky VW sa v druhom mesiaci po vypuknutí emisného škandálu medziročne znížil o 2 % na 57.923 vozidiel, uviedol dnes spolkový úrad pre motorovú dopravu KBA. Nemecký automobilový trh v novembri, naopak, celkovo vzrástol o 8,9 %, keď počet nových registrácií dosiahol 272.377. V októbri bol pokles predaja VW o niečo nižší.

 

Odbyt značiek Audi a Škoda, teda dcér koncernu Volkswagen, sa v novembri na nemeckom trhu zvýšil. Obe automobilky taktiež predávali autá so softvérom, ktorý manipuloval s emisiami a klamal pri emisných testoch. V novembri rovnako vzrástol aj predaj ďalších dvoch veľkých nemeckých automobiliek Mercedes-Benz a BMW.

 

VW výrazne pocítil v novembri dôsledky emisného škandálu v USA, kde sa predaj značky medziročne prepadol takmer o štvrtinu. Problémy výrobcov sa v USA tradične skôr prejavia v predajných číslach, pretože nové autá sa predávajú priamo a zákazníci si ich neobjednávajú a nemusia na ne čakať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona