Predaj áut Volkswagenu v Japonsku klesol v októbri takmer o polovicu

NETKY.SK • 6 November 2015, 15:57 • 2 min
Predaj áut Volkswagenu v Japonsku klesol v októbri takmer o polovicu

TOKIO - Predaj nových áut automobilky Volkswagen (VW) v Japonsku klesol v októbri medziročne takmer o polovicu, čo je podľa všetkého dôsledok emisného škandálu firmy.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes Japonská asociácia dovozcov áut. V októbri sa v Japonsku predalo celkovo 2403 vozidiel VW, zatiaľ čo v októbri minulého roka to bolo 4620 áut. Medziročne to znamená prepad o 48 %.

 

Na porovnanie, bez započítania VW predaj dovážaných áut v Japonsku vzrástol minulý mesiac medziročne o 5,3 %. Práve v dôsledku prudkého poklesu predaja áut VW celkový predaj dovážaných vozidiel v Japonsku klesol v októbri medziročne o 6,6 %.

 

Nemeckú firmu poškodil emisný škandál, ktorý vypukol ešte v polovici septembra, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že Volkswagen nainštaloval do viac ako 480.000 dieselových áut v USA softvér, ktorý umožňuje maskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr uviedol, že problém sa týka približne 11 miliónov áut po celom svete a automobilku už vyšetrujú vo viacerých krajinách.

 

Japonské ministerstvo dopravy v tejto súvislosti oznámilo, že pri dodatočnom preverovaní zistilo problematický softvér pri 36 dovážaných dieselových autách VW. Navyše, posledných dňoch nabral škandál nové rozmery, keď nemecká automobilka priznala, že zistila nezrovnalosti aj pri testoch na CO2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies