Predaj áut v Českej republike dosiahol v roku 2015 nové rekordné hodnoty

NETKY.SK • 7 Január 2016, 16:21 • 2 min
Predaj áut v Českej republike dosiahol v roku 2015 nové rekordné hodnoty

PRAHA - Predaje nových áut na českom trhu dosiahli minulý rok rekordné hodnoty, keď medziročne zaznamenali rast približne o pätinu. Víťazom medzi zákazníkmi je najmä spoločnosť Škoda Auto, ktorá v roku 2015 zvýšila svoj odstup od ďalších značiek a dosiahla na trhu takmer tretinový podiel. Informoval o tom server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa českého Zväzu dovozcov automobilov sa minulý rok v Česku registrovalo prvýkrát celkovo 230.857 nových osobných áut. Medziročne to predstavuje rast zhruba o 40.000 vozidiel. Zmenilo sa aj poradie predaja podľa značiek. Škoda Auto posilnila o viac než štvrtinu a na trhu dosiahla 32-% podiel, keď predala 73.927 vozidiel.

 

Naopak, ešte pred rokom druhý Hyundai klesol na 3. miesto, keď posilnil len o 8 % a časť trhového podielu tak stratil. Celkovo predal 19.688 áut. Druhý je Volkswagen a na ďalších miestach skončili značky Ford, Dacia a Opel.

 

Štatistiky ukazujú, že trh minulý rok zaznamenal rast predovšetkým v kategórii väčších áut. Stredná trieda vyskočila o viac než 30 %, kategória vozidiel SUV už dosiahla takmer pätinový podiel všetkých predaných áut. Škoda kraľovala v roku 2015 aj v rebríčku najpredávanejších modelov. V Česku sú nimi Octavia, Fabia a Rapid, až potom nasleduje Hyundai so svojím vozidlom i30.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies