Predaj áut v Británii v apríli stúpol na 13-ročné maximum

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 11:44 • 2 min
Predaj áut v Británii v apríli stúpol na 13-ročné maximum

LONDÝN - Počet registrácií nových áut vo Veľkej Británii v apríli vzrástol na najvyššiu úroveň za 13 rokov. V krajine zaregistrovali 189 505 motorových vozidiel, čo bolo v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka o 2 % viac.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v piatok britské Združenie výrobcov a predajcov automobilov (SMMT). Počet zaregistrovaných benzínových vozidiel medziročne stúpol o 3,4 % a počet áut na alternatívne palivá sa zvýšil o 26,8 %. Predaj dieselových vozidiel sa mierne znížil, a to o 0,6 %.


Rovnako ako v marci britský trh s automobilmi smerom nahor potiahol rast dopytu zo strany firiem nakupujúcich vozidlá pre veľké automobilové parky, ktorý sa zvýšil o 6,1 %, a iné nákupy áut na účely podnikania, ktoré stúpli o 2,8 %. Tento dopyt viac ako vykompenzoval pokles nákupov automobilov spotrebiteľmi, ktorý klesol o 2,5 %. Celkový počet registrácií áut v Británii za január až apríl posilnil o 4,4 %.


Výkonný riaditeľ SMMT Mike Hawes uviedol, že tí, ktorí kupujú autá, využívajú atraktívne možnosti financovania, hoci v najbližších mesiacoch by to mohla ovplyvniť politická a ekonomická neistota. Najpredávanejšími autami v Británii v apríli boli Ford Fiesta (7 913), Volkswagen Golf (5 645) a Ford Focus (5 562).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies