Predaj áut Chrysleru v Spojených štátoch vzrástol v apríli o 20 %

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:35 • 2 min
Predaj áut Chrysleru v Spojených štátoch vzrástol v apríli o 20 %

Predaj áut Chrysleru v Spojených štátoch vzrástol v apríli o 20 % - Svet Predaj nových vozidiel americkej automobilky Chrysler vzrástol v USA v apríli 2012 medziročne o 20 %, čo znamená najlepší aprílový výsledok firmy za posledné štyri roky. Spoločnosť,

slovakia

left justify in out

img

Predaj nových vozidiel americkej automobilky Chrysler vzrástol v USA v apríli 2012 medziročne o 20 %, čo znamená najlepší aprílový výsledok firmy za posledné štyri roky.
      Spoločnosť, ktorú kontroluje talianska automobilka Fiat, dnes informovala, že minulý mesiac predala na území Spojených štátov 141.165 áut. Na porovnanie, v apríli 2011 predal Chrysler 117.225 vozidiel.
      Predaj áut sa pozorne sleduje, keďže patrí medzi prvé signály vývoja dopytu zo strany amerických spotrebiteľov. Práve údaje o predaji vozidiel patrili v minulých mesiacoch medzi svetlejšie stránky vývoja americkej ekonomiky, ktorá v 1. kvartáli tohto roka vzrástla medziročne o 2,2 %. Analytici však poukazujú na to, že ekonomika začína strácať na sile. Aj údaje za 1. štvrťrok potvrdili spomalenie rastu, keďže vo 4. kvartáli 2011 dosiahlo tempo rastu 3 %.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies