Predaj aktív RWE ruským investorom sa možno zdrží

NETKY.SK • 19 December 2014, 14:33 • 2 min
Predaj aktív RWE ruským investorom sa možno zdrží

FRANKFURT - Spoločnosť RWE potvrdila, že nie je jasné, či sa tento rok podarí uzavrieť predaj firmy DEA, ktorá je ropnou a plynárenskou divíziou energetického koncernu RWE, ruskej skupine investorov Letter One. Na čele skupiny je ruský oligarcha Michail Fridman.

slovakia

left justify in out

Nemecká spoločnosť informovala, že k uzatvoreniu dohody chýbajú povolenia tretej strany. "Pracujeme na rýchlom uzatvorení transakcie,“ uviedla RWE. Spoločnosť už v novembri informovala, že uzatvorenie dohody by sa mohlo pozdržať. Pôvodne sa dohoda mala uzatvoriť do konca tohto roka. Agentúra Reuters v auguste informovala, že nemecké ministerstvo hospodárstva dohodu schváli aj napriek situácii na Ukrajine. 

 

Skupina RWE pôsobí aj na Slovensku. Od roku 2003 ovláda 49-percentný podiel v distribučnej spoločnosti Východoslovenská energetika, a. s. (VSE). Zvyšný podiel VSE vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Od roku 2008 na slovenskom trhu s plynom pôsobí aj RWE Gas Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona