Pred Železnou lady je už iba Moravcová

NETKY.SK • 8 December 2015, 10:47 • 2 min
Pred Železnou lady je už iba Moravcová

NETANYA - Pohľady magnetizuje chôdzou aj výzorom ťažkého amerického frajeriska. Erbom jeho výstrednosti sú svietiace vysoké tenisky a krvavočervená čiapka s príznačným bielym nápisom Iron Lady otočená šiltom dozadu. Výnimkou nie sú podráždené reakcie po dohmate, keď jeho zverenka síce získa zlato, ale neuspokojí ho jej výkon. Nezriedka vtedy šmarí o zem, čo má poruke.

slovakia

left justify in out

Taký je však Shane Tusup, manžel a tréner Katinky Hosszúovej v jednej osobe, ktorý z maďarskej plavkyne spravil mašinu na medaily. "Je výnimočné, keď máte vždy na blízku človeka, ktorého milujete a môžete sa s ním podeliť o radosť," povedala čerstvo o ich vzťahu Hosszúová.

Na skončenom európskom šampionáte v krátkom bazéne v izraelskej Netanyi fenomenálna Železná lady, ako sa sama prezentuje a necháva oslovovať, sedemkrát nastúpila vo finále a ovládla všetky tri znakárske aj polohovkové disciplíny. A siedme zlato jej iba o tri stotiny vyfúkla Britka Jazmin Carlinová na krauliarskej štvorstovke. Hosszúová prekonala dva svetové rekordy a odniesla si šek na dvadsaťtisíc eur za najhodnotnejší ženský výkon podujatia.

"Bola to zábava. Užila som si to, som spokojná s časmi. Musím však priznať, že som nemala taký rytmus ako vlani na svetovom šampionáte v Dauhe. Dva svetové rekordy sú však úžasné," vravela po poslednom dohmate 26-ročná rodáčka z Pécsu, ktorá v krátkom bazéne súťažila v tejto sezóne iba na národnom šampionáte krátko pred ME. Na jeseň síce ovládla Svetový pohár FINA, v ktorom kraľuje od roku 2012, ale ten sa tento rok uskutočnil v olympijskej päťdesiatke. Hosszúová sa v historickej medailovej bilancii šampionátov vyšvihla na 10-4-1 a patrí jej druhá priečka za slovenskou legendou Martinou Moravcovou (19-6-3). "Ak vám vaše sny nenaháňajú strach, potom nie sú dostatočne veľké. Vďaka za podporu aj gratulácie. Odchádzame do Indianapolisu," odkázala prostredníctvom facebooku Hosszúová a v onej červenej šiltovke zapózovala so všetkými siedmimi kovmi na balkóne hotela Kráľa Šalamúna, kde bola ubytovaná aj slovenská výprava.

Ešte k vysokým teniskám: aj Katinka je do nich zbláznená. S manželom už pozbierali desiatky párov odvtedy, čo sa stali fanúšikmi basketbalistov Miami Heat a športovej obuvi pod značkou LeBron James, ktorý v tomto tíme pôsobil štyri roky. A v ženskom plaveckom svete je Železná lady vďaka svojej mimoriadnej univerzálnosti veľmi podobný pojem ako Kráľ James. Na medailu z olympijských hier však na rozdiel od neho ešte stále čaká.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies