Pred Westministerským palácom v Londýne odhalia cez víkend Gándhího sochu

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 07:46 • 2 min
Pred Westministerským palácom v Londýne odhalia cez víkend Gándhího sochu

LONDÝN - Pred budovou londýnskeho parlamentu dnes odhalia bronzovú sochu indického mysliteľa a politika Mahátmu Gándhího, informoval server BBC.com.

slovakia

left justify in out

Mahátma Gándhí tak bude historicky prvým Indom a jediným človekom z radov verejnosti, ktorého pamiatku si Briti uctia osadením sochy na námestí pred Westministerským palácom. Uznávaný škótsky sochár Philip Jackson sa pri tvorbe Gándhího monumentu inšpiroval ikonickými fotografiami z londýnskej ulice Downing Street 10, ktoré vznikli v roku 1931 počas Gándhího návštevy Británie.

 

Socha meria 2,75 metra a bude stáť na parlamentnom námestí spolu s monumentmi Abrahama Lincolna či Nelsona Mandelu. Bronzová podobizeň indického velikána vznikla vďaka dotácii vo výške viac ako jeden milión libier (vyše 1,4 milióna eur) pre britskú nadáciu Gandhi Statue Memorial a do dnešného dňa bola ukrytá pred zrakmi verejnosti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies