Pred výročím z 11. septembra úrady zaznamenali hrozbu teroristického útoku

NETKY.SK • 9 September 2011, 15:31 • 2 min
Pred výročím z 11. septembra úrady zaznamenali hrozbu teroristického útoku

Pred výročím z 11. septembra úrady zaznamenali hrozbu teroristického útoku

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty preverujú "hodnovernú, ale nepotvrdenú" hrozbu, že al-Káida plánuje v súvislosti s výročím teroristických útokov z 11. septembra 2001 bombový útok na mosty alebo tunely v New Yorku a Washingtone. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na amerických predstaviteľov.
      Hrozba sa vzťahuje na možné odpálenie auta naplneného výbušninou.
      Bezpečnostné orgány preverujú troch ľudí, ktorí nedávno pricestovali do USA. Hrozbu podľa zdrojov zaznamenali spravodajské služby v noci na štvrtok.
      "Je tu špecifická, hodnoverná, ale nepotvrdená informácia o hrozbe," povedal Janice Fedarcyk, zástupca šéfa newyorského oddelenia FBI.
      New York aj Washington boli pred desaťročím miestom útokov al-Káidy, ktoré si vyžiadali takmer 3000 obetí.
      Biely dom oznámil, že prezident Barack Obama bol oboznámený o hrozbe vo štvrtok ráno. Americká vláda podľa oznámenia už predtým zvýšila bezpečnostné opatrenia.
      "Predsa však prezident nariadil protiteroristickej komunite, aby zdvojnásobila svoje úsilie v reakcii na túto hodnovernú, ale nepotvrdenú informáciu," citovala tlačová agentúra Reuters nemenovaného predstaviteľa Bieleho domu.
      Starosta New Yorku Michael Bloomberg vo štvrtok na tlačovej konferencii vyhlásil, že celý bezpečnostný aparát mesta je v stave zvýšenej pohotovosti.
      "Vieme, že teroristi vnímajú výročie (teroristických útokov) ako príležitosť na opätovný úder," povedal. "Chcem zdôrazniť, že hrozby v tejto chvíli neboli potvrdené... berieme ich však vážne."
      Bloomberg vyzval Newyorčanov, aby pokračovali vo svojom bežnom živote, ale boli opatrní a hlásili podozrivé aktivity. "Počas nasledujúcich dní by sme mali mať všetci oči široko otvorené," konštatoval.
      Newyorský policajný komisár Raymond Kelly informoval o posilnenej bezpečnosti na mostoch, v tuneloch, dopravnom systéme, vrátane metra, v nemocniciach či vládnych úradoch.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies