Pred voľbami vláda podľa Bugára s poisťovňami radšej nič neurobí

NETKY.SK • 22 December 2013, 14:00 • 2 min
Pred voľbami vláda podľa Bugára s poisťovňami radšej nič neurobí

BRATISLAVA - Úlohou Ficovej vlády ostáva zaviesť model jednej zdravotnej poisťovne na Slovensku, v dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12 to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Dodal, že v priebehu roka 2014 vláda vo vyvlastňovaní pokročí. Predseda parlamentnej strany Most - Híd Béla Bugár zase povedal, že ak aj nejaký pokrok nastane, tak určite nie pred marcovými prezidentskými voľbami.

V januári 2014 mala na Slovensku fungovať len jedna jediná zdravotná poisťovňa - štátna. Jej spustenie mešká, premiér v relácii O 5 minút 12 nepovedal, ako dlho proces zoštátnenia potrvá. Niekedy sa dejú veci podľa neho pomalšie a niekedy rýchlejšie. Naďalej platí, že súčasná vláda chce jednu poisťovňu. "Nepovažujeme za správne, ak ľudia musia posielať zo zákona peniaze do zdravotných poisťovní a zdravotné poisťovne si z týchto peňazí berú zisk," vysvetlil premiér. Dodal, že za sklzom v centralizácii poistného systému stojí príprava zákona. Vláda ho chce pripraviť tak, aby nevyvolal otázky ústavnosti. Fico tiež povedal, že sa robí všetko preto, aby to bolo čo najrýchlejšie, pretože tým, že poisťovne majú právo na zisk, berú obrovské peniaze zo zdravotníctva.

Bugár si zase nemyslí, že sa Ficova vláda s jednou poisťovňou až tak ponáhľa. Jeden prehratý súd, za ktorý malo Slovensko platiť desiatky miliónov eur práve za zákaz zisku poisťovní, podľa neho Ficovi ako prezidentskému kandidátovi znižuje šance na výhru. Pred prezidentskými voľbami sa tak podľa Bugára s poisťovňami nebude robiť nič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies