Pred Vianocami zaistili tisíce fejkov

NETKY.SK • 23 December 2014, 11:45 • 2 min
Pred Vianocami zaistili tisíce fejkov

BRATISLAVA - Nitrianski colníci počas decembra zaistili viac ako 21-tisíc kusov fejkov. Okrem textilných výrobkov to boli aj kuchynské krájače, hračky, toaletné vody, strihače na vlasy, bižutéria, ale aj 240 kusov ručných posilňovacích strojov.

slovakia

left justify in out

Škoda, ktorá by držiteľom práv k ochrannej značke vznikla predajom falzifikátov, sa odhaduje na viac ako milión eur. Osobám, ktoré tovar uvádzali na trh, hrozí za porušenie predpisov prepadnutie tovaru a pokuta alebo zničenie tovaru pod dohľadom colníkov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

 

Nitrianski colníci zaistili tovar na viacerých miestach. Na pobočke v Nitre a v Nových Zámkoch zaistili tovar dovážaný z Číny, ktorý bratislavská obchodná spoločnosť a dovozca z Maďarska chceli umiestniť na slovenský a maďarský trh. Textilné výrobky určené na predaj v Česku zaistili colníci zo Štúrova pri cestnej kontrole.

 

Vzhľadom na charakter zaisteného tovaru ho podľa Pachera nebude pravdepodobne možné poskytnúť na charitatívne účely a bude musieť byť zničený pod dohľadom colníkov. "Taktiež je potrebné upozorniť na skutočnosť, že neoriginálne výrobky môžu byť zdraviu škodlivé, keďže neprechádzajú riadnym testovaním a preverením na obsah škodlivých chemických látok, ktoré majú nepriaznivý vplyv na ľudský organizmus alebo životné prostredie a taktiež môžu svojim používaním spôsobiť poškodenie zdravia spotrebiteľov, ktorí si takéto falzifikáty kúpili," ukončil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies