Pred Vianocami sa zrútil systém platieb kartou

NETKY.SK • 24 December 2013, 09:10 • 2 min
Pred Vianocami sa zrútil systém platieb kartou

BRUSEL - Platby kartou sú pritom v Belgicku rovnako ako v celej západnej Európe veľmi populárne. Iba v sobotu bolo v 11-miliónovej krajine uskutočnených 5,5 milióna transakcií.

slovakia

left justify in out

Predvianočnú situáciu v Belgicku v pondelok výrazne znepríjemnilo zrútenie systému umožňujúceho platby debetnými kartami. Po celej krajine tak zostali od poludnia terminály v obchodov značne spomalené alebo úplné znefunkčnené. Podľa tamojších médií tento stav tvrdo postihol okrem obchodov aj verejnú dopravu. V čase vrcholiacich nákupov to však najväčšie problémy spôsobilo obchodníkom. Zákazníci totiž museli opustiť predajne a hľadať najbližšie bankomaty, pred ktorými sa tvorili veľké rady. Iba niektoré veľké reťazce totiž boli schopné využiť svoje záložné systémy, ktoré zaznamenajú platby a zrealizujú ich neskôr. Príčina ani čas obnovenia normálnej prevádzky systému zatiaľ známy nie je.

Platby kartou sú pritom v Belgicku rovnako ako v celej západnej Európe veľmi populárne. Svedčí o tom aj údaj zo sobotu. Podľa neho bolo v 11-miliónovej krajine uskutočnených 5,5 milióna transakcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies