Pred Vianocami ľudia darovali 90 000 eu

NETKY.SK • 2 Január 2013, 12:18 • 2 min
Pred Vianocami ľudia darovali 90 000 eu

Pred Vianocami ľudia darovali 90 000 eu - Zaujímavosti Dobrovoľníci z neziskových organizácií vyzbierali v 71 obchodoch Tesco na Slovensku 90 000 eur. Také je finálne vyhodnotenie 11.

slovakia

left justify in out

imgDobrovoľníci z neziskových organizácií vyzbierali v 71 obchodoch Tesco na Slovensku 90 000 eur. Také je finálne vyhodnotenie 11. ročníka Vianočnej zbierky, ktorú organizovala Nadácia Tesco v spolupráci so svojim dlhoročným partnerom Slovenskou humanitnou radou a novými partnermi Slovenskou katolickou charitou a Nadáciou Výskum rakoviny počas štyroch predĺžených adventných víkendov.

Každoročne organizuje Nadácia Tesco spolu s neziskovými organizáciami vianočnú zbierku, ktorá prebieha počas štyroch predĺžených adventných víkendov. Vyzbierané peniaze pomôžu znevýhodneným skupinám obyvateľov, o ktoré sa neziskové organizácie starajú. Zbierka sa zakladá na lokálnom princípe, čiže konkrétna vyzbieraná suma zostane príslušnej neziskovej organizácii pôsobiacej v danej lokalite. Najvyššiu sumu 12 452,60 euro sa podarilo vyzbierať v HM Žilina a získala ju Nadácia Krajina Harmónie Žilina. Zbierka oficiálne odštartovala 28. novembra a skončila 23. decembra 2012. 

„Výsledky tohtoročnej vianočnej zbierky nás veľmi milo prekvapili, keďže značne prekonali minulé ročníky. Sme nesmierne radi, že zbierka mala taký veľký úspech. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili a aspoň takouto formou pomohli ľuďom odkázaným na pomoc a štedrosť iných,“ povedala v tejto súvislosti Martina Múčková, manažérka Nadácie Tesco. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies