Pred veľvyslanectvom USA v Berlíne zadržali muža, zaútočil na ochranku a vyhrážal sa bombou

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 11:05 • 2 min
Pred veľvyslanectvom USA v Berlíne zadržali muža, zaútočil na ochranku a vyhrážal sa bombou

BERLÍN - Pred americkým veľvyslanectvom v Berlíne, nachádzajúcim sa v bezprostrednej blízkosti Brandenburskej brány, zadržali dnes ráno podozrivého muža.

slovakia

left justify in out

Pomocou robota bol preskúmaný aj obsah jeho kufra, ktorý zostal stáť pred vchodom do ambasády, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu polície. Na podozrivého muža upozornil políciu bezpečnostný personál veľvyslanectva, ktoré patrí medzi najstráženejšie budovy v Berlíne. Ambasádu USA otvorili na jej pôvodnom mieste v roku 2008.


Polícia nepotvrdila fámy, že muž sa vyhrážal pomstou za smrť najhľadanejšieho teroristu sveta Usámu bin Ládina. Veľvyslanectvo USA zverejnilo neskôr vyhlásenie, podľa ktorého zadržaný muž prišiel ku vchodu do budovy okolo 07.25 h s tým, že potrebuje obnoviť americký pas. Keď ho chcel ochrankár poslať na pasové oddelenie, muž ho udrel päsťou.

 

Ochrankár ho však spacifikoval a počkal na príchod nemeckej polície. Muž pritom kričal, že v kufri má bombu. Prehliadka kufra ukázala, že sa v ňom nachádzajú iba jeho osobné veci.
Muž putoval do policajnej väzby. O jeho identite je známe len to, že ide o 23-ročného občana Nemecka. Počas policajného zásahu bolo uzatvorené Parížske námestie pri Brandenburskej bráne. Ambasáda sa vrátila k normálnemu režimu krátko po deviatej hodine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies