AKTUALIZÁCIA Výbuch pred materskou školou si vyžiadal osem mŕtvych, polícia identifikovala podozrivého

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 12:05 • 2 min
AKTUALIZÁCIA Výbuch pred materskou školou si vyžiadal osem mŕtvych, polícia identifikovala podozrivého

PEKING - Najmenej osem ľudí zahynulo a 59 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo dnes popoludní pred vchodom do materskej školy v meste Feng-sien na východe Číny.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia našli materiál na výrobu bômb v dome muža, ktorý je podozrivý, že vo štvrtok odpálil nálož Výbuch si vyžiadal osem mŕtvych vrátane páchateľa a desiatky zranených. 

 

Pravdepodobným páchateľom je podľa polície 22-ročný muž.

 

Polícia identifikovala podozrivého, ktorý má podľa nich na svedomí výbuch . Explózia si vyžiadala osem obetí, dvaja ľudia zomreli na mieste a ďalší šiesti podľahli zraneniam po prevoze do nemocnice. 

Prvé informácie hovorili o 59 zranených, pričom štátna tlačová agentúra Sin-chua i ďalšie médiá v piatok tento počet zvýšili na 65 s tým, že osem z nich je v kritickom stave.

Polícia výbuch vyšetruje ako trestný čin a má podozrivého, informovali úrady mesta Sü-čou vo vyhlásení, ktoré zverejnila Sin-chua. Nie je však jasné, či podozrivého zadržali a známy nie je ani motív. 

Výbuch nastal o 16:50 miestneho času (10:50 stredoeurópskeho letného času) pri vstupnej bráne do predškolského zariadenia v meste Feng-sien, keď príbuzní čakali na vyzdvihnutie detí. Podľa miestnych úradov sa preto pri ňom nezranilo žiadne z detí, ani nikto z učiteľov. 

Jeden zo svedkov pre iný čínsky denník uviedol, že výbuch údajne spôsobila plynová fľaša na varenie. 

 

Polícia prípad odmietla komentovať s odvolaním sa na prebiehajúce vyšetrovanie, avšak na sociálnych sieťach sa objavili fotografie údajne z miesta výbuchu, na ktorých vidno dospelých aj deti ležiacich na zemi. Niektorí z nich krvácajú. Informácie, že výbuch si vyžiadal obete, priniesli aj čínske štátne médiá.

 

Čína v posledných rokoch zaznamenala niekoľko incidentov, keď útočníci vnikli do škôl a dobodali tam deti. Páchatelia sa týmto spôsobom zväčša chceli pomstiť za skutočné či domnelé krivdy, ktoré im spôsobila spoločnosť.

 

V Číne platia prísne pravidlá pre vlastníctvo strelných zbraní, preto pri väčšine útokov používajú páchatelia nože alebo podomácky vyrobené výbušniny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies