Pred ústredím vlády v Hongkongu znova vypukli zrážky protestujúcich s políciou

NETKY.SK • 1 December 2014, 09:09 • 2 min
Pred ústredím vlády v Hongkongu znova vypukli zrážky protestujúcich s políciou

HONGKONG - Tisíce prodemokratických aktivistov si dnes vynútili dočasné uzavretie hlavného sídla hongkonskej vlády. Pred areálom sa dostali do zrážok s políciou, keď po vyše dvoch mesiacoch protestov vzdorovali nariadeniam na odchod.

slovakia

left justify in out

V čase raňajšej dopravnej špičky vypukol vo štvrti známej ako Admirality chaos, uviedla agentúra Reuters. V napätej situácii museli uzavrieť ústredie vlády, parlamentu, ako aj desiatky obchodov. Pri zrážkach, pri ktorých policajti rozháňali protestujúcich obuškami a paprikovým sprejom, utrpeli zranenia desiatky ľudí. Polícia uviedla, že zatkla najmenej 40 osôb.
      

Najnovšia opätovná eskalácia hnutia občianskej neposlušnosti v osobitnej administratívnej oblasti Číny zdôraznila frustráciu demonštrantov z toho, že Peking odmieta ustúpiť v otázke volebných reforiem a zaviesť v bývalej britskej kolónii väčšiu demokraciu.
      

Stúpenci demokratického hnutia požadujú zmeny volebnej reformy prijatej vládou v Pekingu. Podľa nej sa majú v roku 2017 v Hongkongu po prvý raz uskutočniť voľby šéfa administratívy, avšak voliči budú mať na výber iba z kandidátov preverených osobitným výborom čínskeho parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies