Pred Úradom BSK vyvesili Tibetskú vlajku

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:20 • 2 min
Pred Úradom BSK vyvesili Tibetskú vlajku

BRATISLAVA - Tibetskou vlajkou vyvesenou pred Úradom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na Sabinovskej ulici v Bratislave vyjadruje kraj aj v tomto roku solidaritu a podporu Tibeťanom v boji za ľudské práva. Pripája sa tak k celosvetovej kampani "Zástava pre Tibet", ktorej cieľom je upozorniť na porušovanie ľudských práv v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Solidaritu s Tibetom vyjadria okrem BSK a hlavného mesta SR aj niektoré bratislavské mestské časti, napríklad Staré Mesto, Dúbravka či Lamač. Ku kampani sa pripája aj mesto Pezinok.

 

Dnešný dátum pripomína výročie povstania proti obsadeniu tejto himalájskej krajiny Čínou v rokoch 1950 – 1951.

Kampaň Vlajka pre Tibet prebieha vo svete od polovice 90. rokov minulého storočia. Slovensko sa k nej pripája od roku 2010 a organizuje ju mimovládna organizácia Tibetská asociácia.

 

Do kampane sa na Slovensku minulý rok oficiálne zapojilo osem samospráv. Slováci vyvesili spolu 160 tibetských vlajok. Tibetská vlajka je pritom od roku 1959 v Čínskej ľudovej republike vrátane Tibetskej autonómnej oblasti zakázaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona