Pred ukrajinským parlamentom protestovali tisíce demonštrantov: Vystúpil aj Saakašvili

NETKY.SK • 18 Október 2017, 07:08 • 2 min
Pred ukrajinským parlamentom protestovali tisíce demonštrantov: Vystúpil aj Saakašvili

KYJEV - Niekoľko tisíc demonštrantov sa zišlo v utorok pred budovou ukrajinského parlamentu v centre Kyjeva na proteste proti vláde prezidenta Petra Porošenka.

slovakia

left justify in out

Na akcii vystúpil aj bývalý gruzínsky prezident Michail Saakašvili.

 

Demonštranti okrem iného požadujú zmenu volebnej legislatívy tak, aby sa voľby stali demokratickejšími, a tiež zriadenie celoštátneho protikorupčného súdu. Niektorí demonštranti si pred parlamentom rozložili stany a tvrdia, že neodídu skôr, ako ich požiadavky budú splnené.

Saakašvili žil na Ukrajine od roku 2015 a pôsobil tu ako guvernér Odeského regiónu. Do tejto funkcie ho vymenoval Porošenko s tým, že jeho hlavnou úlohou má byť boj proti korupcii. Neskôr, keď bývalý gruzínsky prezident začal upozorňovať aj na údajnú korupciu na najvyšších miestach, sa však títo dvaja politici postavili proti sebe a Porošenko Saakašvilimu odobral ukrajinské občianstvo.

V septembri sa však Saakašvili napriek nevôli a obštrukciám zo strany Porošenka vrátil opäť na Ukrajinu a opäť sa zapojil do politiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies