Pred troma rokmi bol 7. najbohatší na svete a zbankrotoval: Polícia mu skonfiškovala luxusné predmety

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:38 • 2 min
Pred troma rokmi bol 7. najbohatší na svete a zbankrotoval: Polícia mu skonfiškovala luxusné predmety

RIO DE JANEIRO - Eike Batista, kedysi najbohatší muž Brazílie a siedmy najbohatší muž sveta v rebríčku časopisu Forbes, sa zodpovedá pred súdom z obvinenia z prania špinavých peňazí a zavádzania. A popri tom mu polícia v rámci razie skonfiškovala množstvo luxusných predmetov. Informoval o tom denník Die Welt.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia na základe súdneho príkazu odviezli z jeho dvoch domov luxusné autá, medzi nimi aj Lamborghini, drahé hodinky, počítače a hotovosť v hodnote zhruba 30.000 eur. Cieľom domovej prehliadky bolo zaistenie predmetov, ktoré môžu poslúžiť na odškodnenie oklamaných investorov.

 

Razia rozhodne nebola prvá a Batista už stratil veľkú časť hmotného majetku. Medzičasom sa musel vzdať troch súkromných lietadiel, jedného vrtuľníka a luxusného hotela Gloria v Riu de Janeiro. Brazílska justícia zmrazila celý majetok Batistovej rodiny.

 

Batista svojich investorov presvedčil, že investuje miliardu dolárov (890 miliónov eur) do ropného koncernu OGX v momente, keď jeho akcie klesnú na určitú úroveň. Keď sa tak stalo, Batista svoj sľub porušil. Ešte pred troma rokmi bol Brazílčan siedmym najbohatším mužom sveta, no rozpad konzorcia firiem ho zruinoval. A OGX v októbri 2013 vyhlásil bankrot.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies