Pred tajfúnom evakuovali v Taiwane vyše 2300 turistov

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 12:55 • 2 min
Pred tajfúnom evakuovali v Taiwane vyše 2300 turistov

TCHAJPEJ - Taiwanské úrady evakuovali vo štvrtok vyše 2300 turistov pred hroziacim tajfúnom Soulik, ktorý sprevádza vietor s rýchlosťou asi 230 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Živel sa pohybuje v Juhočínskom mori smerom na severozápad a pobrežie Taiwanu má zasiahnuť v piatok večer alebo v sobotu nadránom. "Ak sa sila tajfúnu nezníži, môže strhávať strechy a vyvracať stromy," varoval taiwanský meteorologický úrad, podľa ktorého budú búrku sprevádzať aj silné dažde. Úrady preto už evakuovali 2300 turistov zo Zeleného ostrova, ktorý leží pri juhovýchodnom pobreží. Varovanie pred až 12-metrovými vlnami už vydali aj úrady na japonskej Okinawe, ktorá leží asi 100 kilometrov východne od Taiwanu.

Soulik má podľa predpovedí najprv zasiahnuť Taiwan a Okinawu, neskôr sa má presunúť k čínskym pobrežným provinciám Če-ťiang a Fu-ťien. Meteorológovia búrku označili za "supertajfún" s veľkou ničivou schopnosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies