Pred tajfúnom evakuovali 300-tisíc domácností v Japonsku

NETKY.SK • 16 September 2013, 10:12 • 2 min
Pred tajfúnom evakuovali 300-tisíc domácností v Japonsku

TOKIO - Centrálne Japonsko zasiahol v pondelok tajfún Man-ji, pričom evakuovať pred ním museli takmer 300 000 domácností.

slovakia

left justify in out

Objavili sa tiež obavy, že prírodný živel by mohol spôsobiť ďalšie problémy v poškodenej jadrovej elektrárni Fukušima. Tajfún vpadol na pevninu v Tojohaši v prefektúre Aiči sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 162 kilometrov za hodinu, informovali japonskí meteorológovia. Podľa štátnych médií sú po zosuvoch pôdy a povodniach nezvestní štyria ľudia, najmenej 65 ich utrpelo zranenia a 860 domov je pod vodou. Tajfún sa hýbe smerom na severovýchod rýchlosťou 55 kilometrov za hodinu, pričom oko tajfúnu minie hlavné mesto Tokio okolo obeda vo vzdialenosti do 50 kilometrov. Meteorológovia vydali najvyššie varovanie pred možnými veľmi silnými zrážkami v Kjóte a susedných prefektúrach a miestne úrady vyzvali na evakuáciu celkovo 291 000 domácností.

Tajfún by mal v pondelok zasiahnuť aj severovýchod krajiny vrátane elektrárne vo Fukušime a priniesť do oblasti silný dážď, čo by mohlo spôsobiť, že sa do mora dostane ešte viac kontaminovanej vody. Prevádzkovateľ zariadenia je preto v stave pohotovosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies