Pred Sviatkom všetkých svätých zažijú nápor aj diaľnice

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:15 • 2 min
Pred Sviatkom všetkých svätých zažijú nápor aj diaľnice

BRATISLAVA - Nápor dopravy čaká pred Sviatkom všetkých svätých aj slovenské diaľnice. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) stúpne v piatok pred Dušičkami doprava miestami aj o viac ako o tretinu v porovnaní s bežným pracovným dňom.

slovakia

left justify in out

"V minulom roku sme v tento predsviatočný piatok zaznamenali na diaľničnej sieti celoročné maximá, ktoré predstavovali nárast dopravy až o 40 percent oproti bežným pracovným dňom," vyčíslila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

 

Najvyššiu dopravnú záťaž pocítili podľa jej slov automatické sčítače dopravy v Bratislavskom kraji na diaľnici D1 na výjazde z hlavného mesta. "Za 24 hodín prešlo úsekom smerom do Senca 47.525 vozidiel, čo bol nárast o 38,78 % oproti bežnému pracovnému dňu," priblížila.

 

Nápor vozidiel však zaznamenávajú diaľničiari aj na iných úsekoch ciest. Napríklad na rýchlostnej ceste R1 v smere do Serede. V minulom roku tadiaľ prešlo 29.107 áut za 24 hodín, čo znamenalo nárast o 26,55 %.

 

Podobne aj diaľnica D1 v smere do Liptovského Mikuláša pocítila vlani 35,72-% nárast dopravy a D1 v smere do Prešova zažila v "predsviatočný" piatok zvýšenie dopravy o 19,92 %.

 

NDS tak motoristom zároveň pripomína, že pri riešení možných núdzových situácií na diaľniciach a rýchlostných cestách majú k dispozícii Diaľničnú patrolu. Je to bezplatná služba, ktorá pomôže motoristom v núdzi 24 hodín denne.

 

Môžu sa na ňu obrátiť napríklad, keď potrebujú pomoc pri výmene kolesa a nahodení rezervy, pri poruche, zabezpečení odťahu, nedostatku pohonných látok alebo keď potrebujú zabezpečiť stojace auto zákrytom a dopravným značením. Číslo Diaľničnej patroly je 0800 100 007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies