Pred Sviatkom všetkých svätých sú niektoré autobusové spoje takmer vypredané

NETKY.SK • 25 Október 2011, 20:46 • 2 min
Pred Sviatkom všetkých svätých sú niektoré autobusové spoje takmer vypredané

Pred Sviatkom všetkých svätých sú niektoré autobusové spoje takmer vypredané

slovakia

left justify in out

img

Príchod Sviatku všetkých svätých už začínajú po železničnej doprave pociťovať aj autobusové spoločnosti. Hoci viac vypredané sú v súčasnosti medzištátne spoje, posledné miesta sa začínajú obsadzovať aj na niektorých vnútroštátnych linkách.

"V týchto dňoch už cítime zvýšený záujem o nákup cestovných lístkov na obdobie pred Dušičkami aj po nich. V diaľkovej vnútroštátnej doprave sa dopredávajú posledné miesta v smere z Bratislavy na východ na 27. októbra. Ale na 26. a 28. októbra sú zatiaľ spoje na východ vypredané len asi na 60 %," opísala hovorkyňa bratislavského dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová. Od 29. októbra sú tieto spoje podľa jej slov zatiaľ voľné na 80 %.

"Na stredné Slovensko je zatiaľ dostatočný počet miest na všetky predsviatočné dni," priblížila Vozárová. V medzištátnej doprave je však situácia iná, celkovo sú spoje vypredané na 70 až 90 %. "Momentálne máme vypredané cestovné lístky na 29. októbra smerom do Londýna a na nedeľu 30. októbra smerom z Londýna na Slovensko," vymenovala Vozárová. Vypredaný je podľa jej slov aj spoj do Rotterdamu na piatok 28. októbra.

Dopravca doteraz posilové spoje nepridával. "Predpokladáme, že vo vnútroštátnej doprave si budú cestujúci opäť kupovať lístky najmä na poslednú chvíľu. Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať. Ak bude veľký záujem, sme pripravení pridať posilové spoje," dodala Vozárová.

Väčší nápor cestujúcich na medzinárodných linkách cíti aj dopravca z východného Slovenska, SAD Prešov. "Spoje z Prahy do Prešova máme v dňoch 26. a 27. októbra vypredané úplne. V piatok (28. 10.) je ešte 50 % voľných miest," vymenoval Jozef Kičura z SAD Prešov.

Na linke z Bratislavy do Prešova má dopravca vo štvrtok (27. 10.) už len štyri miesta voľné, no v ostatné dni je ešte okolo 20 sedadiel pre cestujúcich neobsadených.

Posilové spoje ani táto autobusová spoločnosť nepridala. "Ešte pozeráme na konkurenčné linky. Keď budú vypredané aj tie, potom posilníme spoje," opísal Kičura.

Dopravca zo stredného Slovenska, SAD Lučenec, zatiaľ veľký nápor cestujúcich na linkách nepociťuje. Zvyčajne najobsadenejšie bývajú však spoje z hlavného mesta smerujúce do Lučenca alebo Rimavskej Soboty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona