Pred sudcom vypovedá bývalý takáčovec Kudlička. Tvrdí, že žiadnu mafiu neriadil!

NETKY.SK • 3 November 2021, 12:27 • 2 min
Pred sudcom vypovedá bývalý takáčovec Kudlička. Tvrdí, že žiadnu mafiu neriadil!

PEZINOK – Ľubomír Kudlička pred sudcom poprel všetky obvinenia. Výpovede svedkov, ktorí o ňom hovoria ako o hlave mafiánskej skupiny, odmieta.

slovakia

left justify in out

Bývalý údajný bos zločineckej skupiny takáčovcov Ľubomír Kudlička sa dnes postavil pred sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Ako informoval denník Nový Čas, obvinený počas pojednávania vyhlásil, že žiadnu zločineckú skupinu neriadil a nikomu nedával príkazy, aby páchal trestnú činnosť. Doplnil, že to vyšetrovatelia vytvorili z jeho súkromnej bezpečnostnej služby zločineckú skupinu

 

Výčitky voči polícii

„Skutky, ktoré sa mi kladú za vinu, som nespáchal," povedal Kudlička. Zároveň priznal, že spomínanú SBS-ku Vesuv K. T. Security vlastnil so zavraždeným Jánom Takáčom, pričom on sa primárne staral o ekonomické záležitosti firmy.  

 

Dlhší čas zvažoval aj odchod. Dôvodom malo byť to, že Takáč pred vraždou bral drogy, ako aj pôsobenie Roberta Pála v spoločnosti. Keď však jeho spoločník v roku 2003 zomrel, rozhodol sa SBS-ku riadiť ďalej.

 

Pred súdom tiež uviedol, že keď zavraždili Takáča, Pála a Jozefa Surovčíka, polícia ho varovala, že môže byť v ohrození života. Keďže mu odmietli poskytnúť ochranu, zariadil sa sám a všade ho sprevádzala ochranka.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Začal sa súd so skupinou takáčovcov a ich bosom. Všetci odmietli dohodu o vine a treste

 

Priepustka na slobodu

Povedal, že bezpečnostnej službe nevenoval veľa času, pretože mal viacero podnikateľských aktivít. Jeho častú neprítomnosť však začali zneužívať niektorí zamestnanci na páchanie trestnej činnosti.

 

Medzi menovanými sa ocitol aj Matej Zeman, ktorý svedčil proti bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi. Ten si koncom septembra vypočul odsudzujúci rozsudok. Za prijatie úplatku a následného oslobodenia Kudličku mu súd vymeral 14 rokov za mrežami. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Bude o ňom rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

„To, že ma označili za šéfa takáčovcov, bola ich priepustka na slobodu," skonštatoval s tým, že na manipulácii výpovedí v kauze takáčovcov sa podieľal aj Peter Petrov alias Tiger

 

Kudlička pripomenul, že povesť šéfa mafie získal vďaka článkom investigatívneho novinára Toma Nicholsona. Toho neskôr zažaloval a súdny spor vyhral. „Kauza takáčovcov je umelo vytvorená, aby sa preukázala opodstatnenosť Národnej kriminálnej agentúry," skonštatoval.

 

Úrad špeciálnej prokuratúry podal v kauze takáčovcov obžalobu na 16 osôb pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, ale aj vydieranie, hrubý nátlak alebo poškodzovanie cudzieho majetku. 

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Súd rozhodol o treste pre Dušana Kováčika! Politici reagujú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies