Pred sídlom OSN vztýčia pred príchodom pápeža prvýkrát zástavu Vatikánu

NETKY.SK • 22 September 2015, 07:04 • 2 min
Pred sídlom OSN vztýčia pred príchodom pápeža prvýkrát zástavu Vatikánu

NEW YORK - Zástavu Vatikánu vyvesia pred sídlom OSN v New Yorku po prvý raz v piatok ráno tesne pred príchodom pápeža Františka - bez akejkoľvek ceremónie, uviedla dnes Svätá stolica.

slovakia

left justify in out

Pápež František vystúpi s príhovorom v OSN v New Yorku v piatok počas svojej prvej návštevy Spojených štátov.
Vatikánsky veľvyslanec pri OSN arcibiskup Bernardito Auza na tlačovej konferencii povedal, že Vatikán na odporúčanie Sekretariátu OSN zmenil svoj postoj vo veci nevyvesenia zástavy, informovala tlačová agentúra AP.


Valné zhromaždenie OSN tento mesiac väčšinou hlasov schválilo palestínsky návrh rezolúcie, ktorá konštatuje, že zástavy nečlenských krajín OSN so štatútom pozorovateľa "budú vyvesené v sídle OSN a kanceláriách OSN vedľa zástav členských krajín". Za rezolúciu hlasovalo 119 zo 193 členských krajín OSN, medzi ôsmimi štátmi, ktoré sa hlasovania zdržali, boli USA a Izrael.


Svätá stolica a Palestína sú jediné dva nečlenské štáty OSN s postavením pozorovateľa. Auza podľa agentúry AP uviedol, že Svätá stolica "nebola veľmi nadšená" kampaňou Palestínčanov, pretože porušila 70-ročnú tradíciu OSN.


Palestínski diplomati vztýčia palestínsku zástavu na osobitnej slávnosti 30. septembra, v deň, keď na Valnom zhromaždení OSN vystúpi pred prítomnými hlavami štátov palestínsky prezident Mahmúd Abbás, napísala agentúra Reuters. Na rozdiel od Palestínčanov vatikánska misia pri OSN uviedla, že jej zástava bude vyvesená bez ceremónie v piatok v tom istom čase, ako zástavy členských krajín OSN.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona