Pred senát sa postaví sudca, ktorý pochybil pri Martinovi R.

NETKY.SK • 10 Február 2015, 11:02 • 2 min
Pred senát sa postaví sudca, ktorý pochybil pri Martinovi R.

BRATISLAVA – Pred disciplinárny senát sa postaví na budúci týždeň sudca Okresného súdu Bratislava I. Stanislav D. Informoval agentúru SITA hovorca Najvyššieho súdu Matej Kereš.

slovakia

left justify in out

Ešte bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská podala návrh na zníženie funkčného platu o 70 percent na obdobie jedného roka. Podľa exministerky sudca nerozhodol v prípade Martina R. urýchlene o návrhu prokurátora a tak sa obvinený dostal z väzby.

 

Nejde o prvú dicsiplinárku tohto sudcu. V decembri 2012 bol právoplatne potrestaný znížením funkčného platu o 50 percent na obdobie jedného roka. Podľa odvolacieho disciplinárneho senátu sudca Stanislav D. rozhodoval o väzbe Karola M. ako nezákonný sudca. "Bola to len chyba sudcu Stanislava D, ktorá v konečnom dôsledku spôsobila, že obvinený Karol M. bol z väzby prepustený a doteraz sa vyhýba orgánom činným v trestnom konaní a súdom Slovenskej republiky," povedal v decembri 2012 predseda disciplinárneho senátu. Senát disciplinárneho súdu uznal tohto bratislavského sudcu za vinného aj v ďalšom skutku, ktorý sa týkal nesprávnych procesných úkonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies