Pred semifinále Slovnaft Cupu nechýba Popradu sebavedomie, belasí cestujú na východ

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 16:44 • 2 min
Pred semifinále Slovnaft Cupu nechýba Popradu sebavedomie, belasí cestujú na východ

BRATISLAVA - Zatiaľ čo prvú semifinálovú dvojicu slovenskej pohárovej futbalovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2016/2017 utvorili účastníci Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce a ŠK Slovan Bratislava, tá druhá je absolútne nečakaná.

slovakia

left justify in out

Medzi elitné kvarteto, ktoré zostalo v hre o domácu pohárovú trofej, sa totiž senzačne prebojovali dvaja druholigisti FK Poprad a MFK Skalica. Navyše zo spomenutého dua vzíde s určitosťou aj finalista tohto ročníka Slovnaft Cupu. Na rozdiel od prvých šiestich kôl vrátane štvrťfinále sa semifinále slovenskej pohárovej súťaže už hrá na odvetu. Finále sa uskutoční v prvý májový deň na trávniku NTC v Poprade.   

Prvý semifinálový vzájomný súboj FK Poprad - MFK Skalica bude v stredu 5. apríla pod Tatrami, odveta v utorok 11. 4. tiež od 17.00 h na Záhorí. Futbalisti Popradu si síce tesne nevybojovali účasť v nadstavbovej časti o postup do najvyššej súťaže, sú však jednoznačným lídrom skupiny východ o zotrvanie v II. lige. V generálke na pohárové semifinále si cez víkend doma hladko poradili s Lipanmi 4:0.

"Futbal dokáže byť veľmi nevyspytateľný a šťastie sa odvráti aj od lepších tímov v najvyšších súťažiach. Netreba vôbec hádzať flintu do žita. Budeme s tímom nepretržite pracovať, čo najefektívnejšie a v nastávajúcej baráži urobíme maximum preto, aby sme II. ligu udržali," uviedol pre web podtatranske-noviny.sk tréner FK Poprad František Šturma, ktorý je však už myšlienkami pri stredajšom dueli proti Skalici: "Keďže sa nám podarilo postúpiť v Slovnaft Cupe až do semifinále, teraz musíme klásť hlavný dôraz na súboj so Skalicou pred zrakmi našich priaznivcov. Pokúsime sa postúpiť až do finále, ktoré by sme odohrali tiež na domácom ihrisku. Nielen pre samotný kolektív, ale aj pre popradský klub je to obrovská motivácia."

Držiteľom minulosezónnej trofeje v Slovnaft Cupe sú futbalisti AS Trenčín, ktorí 29. apríla 2016 na trávniku v trnavskej City Arene uspeli proti ŠK Slovan Bratislava a zdolali "belasých" 3:1, hoci ešte v 77. min prehrávali. Hráči AS však už neobhája prvenstvo, keďže vo štvrťfinále tohto ročníka podľahli 8. marca na Pasienkoch práve Slovanu - a tiež 1:3.   

Program a obsadenie rozhodcov v tohtotýždňových stretnutiach semifinále futbalového Slovnaft Cupu 2016/2017 (hrá sa na odvetu): 

Prvé zápasy:
Utorok 4. apríla - o 16.00 h: MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava (rozhodujú: Glova - Vorel, Tomčík)
Streda 5. apríla - o 17.00 h: FK Poprad - MFK Skalica (Valášek - Chládek, Jenčura) 

Odvetné duely:
Utorok 11. apríla - o 17.00 h: ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce, MFK Skalica - FK Poprad

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies