Pred rozvodnenou riekou evakuujú tisíce ľudí

NETKY.SK • 3 August 2014, 09:33 • 2 min
Pred rozvodnenou riekou evakuujú tisíce ľudí

KÁTHMANDU - Indické úrady začali v sobotu s evakuáciou tisícov dedinčanov v štáte Bihár na východe krajiny, kde hrozí pretrhnutie nahromadenej vodnej masy na rieke Kosi.

slovakia

left justify in out

Rieku, ktorá priteká do Indie z Nepálu, totiž zablokoval zosuv pôdy a bahna. Po jeho odstránení sa voda vyleje smerom na Indiu, kde by mohla zaliať stovky dedín. Hladina Kosi je už teraz nebezpečne vysoká. "Pretrhnutie zablokovanej rieky by mohlo spôsobiť 10 metrov vysokú vlnu valiacu sa riekou Kosi do Biháru," povedal novinárom šéf krízového manažmentu Vyasji. Nepálske úrady už oznámili, že nahromadené bahno už začali odstraňovať a vodu postupne uvoľňovať.

 

V Nepále si zosuv bahna spôsobený prudkými dažďami vyžiadal najmenej deväť mŕtvych. Asi 100 osôb je však stále nezvestných a záchranári po nich pátrajú. Bahno pochovalo asi 60 domov a ľudí katastrofa zastihla v noci počas spánku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies