Pred prezidentským úradom v Sofii sa podpálila žena

NETKY.SK • 3 November 2014, 18:10 • 2 min
Pred prezidentským úradom v Sofii sa podpálila žena

SOFIA - Pred úradom bulharského prezidenta v Sofii sa dnes podpálila 39-ročná žena. Podľa ministerstva vnútra ide o duševne chorú osobu, ktorá pri incidente utrpela popáleniny na 90 percentách tela a po prevoze do nemocnice sa nachádza v kritickom stave, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Motív jej činu zostáva zatiaľ nejasný, môže však súvisieť s upálením sa siedmich ľudí, ktorí tak na jar minulého roka po celej krajine protestovali proti zlým životným podmienkam a korupcii bulharskej politickej elity. Dnešný čin sa stal v čase, keď prezident Rosen Plevneliev rokoval o zložení novej vlády.
     

Hlava štátu viedla rozhovory s jednou z politických strán po bezvýsledných predčasných voľbách, ktoré sa v najchudobnejšom štáte EÚ konali 5. októbra. Stredopravá strana Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB), ktorá vo voľbách zvíťazila, avšak nezískala väčšinu, sa snaží zostaviť menšinovú vládu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona