Pred pracovným pohovorom si premyslite aj svoje oblečenie

NETKY.SK • 21 Január 2013, 08:16 • 2 min
Pred pracovným pohovorom si premyslite aj svoje oblečenie

Pred pracovným pohovorom si premyslite aj svoje oblečenie - Radíme Roztrhané rifle, tielko, žabky či minisukňa. Nielen to sú časti oblečenia, ktorým sa treba pri osobnom pracovnom pohovore vyvarovať.

slovakia

left justify in out

imgRoztrhané rifle, tielko, žabky či minisukňa. Nielen to sú časti oblečenia, ktorým sa treba pri osobnom pracovnom pohovore vyvarovať. Oblečenie totiž patrí medzi dôležité aspekty pri prvom kontakte s potenciálnym zamestnávateľom.
      "Čím je človek elegantnejšie oblečený, tým viac pôsobí dôstojnejšie. Nemusí ísť práve o outfit za stovky eur. Je potrebné si zachovať decentnosť napríklad v podobe blúzky a sukne u žien a nohavíc a košele u mužov," odporúča personálna spoločnosť Adecco.
      Svoje oblečenie treba primerane prispôsobiť aj výške požadovanej kvalifikácie. Existujú totiž aj profesie, pri ktorých na oblečení nezáleží vôbec. "Prirodzene sa rozdielne pozerám na manažéra či obchodného zástupcu, pri ktorom je dôležitá elegancia, a inak na skladníka alebo operátora výroby," vysvetľuje Viera Filipová.
      Na správny "dresscode" však treba dbať aj po nástupe na pracovnú pozíciu. Osobitnú skupinu tvoria napríklad profesie s predpísanou uniformou. Patria tam lekári či vedeckí pracovníci. Ich spoločným znakom je biely plášť, ktorý má v práci znázorňovať čistotu a dôveryhodnosť. Zároveň vyjadruje príslušnosť k určitej komunite. "U niektorých povolaní práve uniforma vzbudzuje rešpekt. V tejto súvislosti môžeme hovoriť o policajtoch, vojakoch či sprievodcoch vo vlakoch," poukazuje spoločnosť Adecco.
      Najviac by však mali o svoj odev dbať tí, ktorí sú takpovediac neustále na očiach. Patria sem najmä pracovníci na manažérskych pozíciách, v bankovníctve či poisťovníctve. "Práve v týchto odvetviach je dôležitý oblek alebo kostým. Oba symbolizujú dôstojnosť, eleganciu a predovšetkým serióznosť. Zároveň vzbudzujú dôveru v osobu, ktorá takéto šaty nosí. Dobré oblečenie reprezentuje aj samotnú firmu," vysvetľuje personálna spoločnosť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies