Pred policajtmi s ukrajinskými cigaretami neušiel

NETKY.SK • 17 Január 2013, 13:37 • 2 min
Pred policajtmi s ukrajinskými cigaretami neušiel

Pred policajtmi s ukrajinskými cigaretami neušiel - Krimi Popradskí policajti zadržali včera (16. 1.

slovakia

left justify in out

img

Popradskí policajti zadržali včera (16.1.2013) po niekoľko kilometrovom prenasledovaní 52 ročného muža prevážajúceho ukrajinské cigarety. 

Riaditeľ Obvodného oddelenia PZ Hranovnica vykonáva včera v noci kontrolu výkonu služby policajtov. V čase okolo 23:25 h sa na služobnom aute označenom k príslušnosti Policajného zboru presúval z Hranovnice do Popradu. Pre Popradom zbadal pred ním idúce auto Mitsubishi  Pajero s českým evidenčným číslom. Nakoľko uvedené vozidlo išlo pomalšie mal dojem, že vodič môže byť pod vplyvom alkoholu a taktiež výskyt vozidla s takýmto evidenčným číslom je v danej oblasti a čase dosť neobvyklý. Požiadal preto o vyslanie najbližšej hliadky, aby spoločne vozidlo zastavili a skontrolovali v Poprade.

 

Po vjazde do mesta však vodič odbočil  na cestu I/18 v smere na Svit. Keďže riaditeľ obvodného oddelenia druhú policajnú hliadku ešte nevidel a podozrivé vozidlo stále pokračovalo v jazde, rozhodol sa vozidlo zastaviť a preto použil svetelné a zvukové znamenie. Vodič však na znamenie absolútne nereagoval  a ďalej pokračoval v jazde smerom na Svit. Po prejazde Popradom vodič Mitsubishi  Pajero odbočil na diaľnicu v smere na Liptovský Mikuláš. Tu sa do prenasledovania pripojilo ďalšie policajné auto. Na diaľnici jedno policajné auto predbehlo prenasledované vozidlo a zaradilo sa pred neho, pričom spomaľovaním jazdy sa policajti snažili donútiť vodiča spomaliť a zastaviť. To sa im však nepodarilo, pričom vodič prenasledovaného auta zrýchlil a zozadu sa nebezpečne priblížil k policajnému vozidlu. Keďže v tom čase sa vozidla pohybovali rýchlosťou 160 km/h, policajti z obavy že môže dôjsť k vážnej dopravnej nehode sa ustúpili a zaradili vedľa prenasledované vozidlo. Neustále pritom vodiča vyzývali na zastavenie vozidla.

 

Po prejdení tunela Bôrik vodič prenasledovaného auta prudko pribrzdil a odbočil z diaľnice na cestu I/18 v smere na Liptovský Mikuláš a následne na cestu smerom na obec Mengusovce a obec Štôla. Vodič absolútne nereagoval na pokyny policajných hliadok aby zastavil a veľkou rýchlosťou pokračoval v jazde. Na križovatke ciest smer Starý Smokovec a Štrbské Pleso sa otočil naspäť a pokračoval v jazde. V obci Štôla odbočil na miestnu komunikáciu, pričom išiel smerom k obecnému úradu a k lesu, kde ho už policajti nemohli prenasledovať nakoľko cesta nebola odhrnutá od snehu a policajnými auta sa nedalo v jazde pokračovať. Vodič prenasledovaného vozidla jazdil na terénnom aute.

 

Policajtov to však nezastavilo, vystúpili z áut a cez lesa bežali za vozidlom. Približne po 600 m riaditeľ obvodného oddelenia zbadal ako z prenasledovaného vozidla vybehol vodič a snažil sa stratiť v lese. Rozbehol sa za ním a po niekoľkých metroch ho dobehol a zrazil na zem. Na zemi ho pridržal a
ďalší policajt mu priložil putá. Policajti následne prenasledovaného vodiča stotožnili ako 52 ročného muža z obce  Kamenná Poruba, okr. Žilina. Pri obhliadke vozidla policajti zistili, že na zadných sedadlách a v celom batožinovom priestore sú neokolkované ukrajinské cigarety. Z uvedeného dôvodu bola vyrozumená colná správa, ktorej príslušníci dorazili na miesto a vec prevzali k ďalšej realizácii.

Počas prenasledovania ani zadržania osoby nedošlo k žiadnemu zraneniu ani ku škode na majetku štátu.   

Zdroj: KR PZ Prešov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona