Pred pohraničnými prestrelkami medzi Indiou a Pakistanom ušli stovky rodín

NETKY.SK • 2 Január 2015, 08:01 • 2 min
Pred pohraničnými prestrelkami medzi Indiou a Pakistanom ušli stovky rodín

ISLAMABAD - Tretí deň pokračovali dnes intenzívne ozbrojené potýčky medzi pakistanskými a indickými pohraničnými jednotkami, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Pri prudkých prestrelkách prišli v posledný deň roka, 31. decembra, o život traja ľudia. Indickí vojaci vypálili mínometné strely a strieľali na pakistanské dediny v provincii Pandžáb, potvrdili vojenské zdroje.
      

Pred ostreľovaním dnes v skorých ranných hodinách ušli z oblasti stovky rodín, uviedol predstaviteľ pakistanskej polovojenskej pohraničnej jednotky Chenab Rangers. K ozbrojeným potýčkam došlo i na vytýčených hraniciach medzi Indiou a Pakistanom v spornom regióne Kašmír.
      

V stredu zahynuli dvaja pakistanskí vojaci a jeden indický vojak počas prestrelky v pohraničnej oblasti Narowal v provincii Pandžáb. Indickí a pakistanskí vojaci sa podieľali už na viacerých menej závažných vzájomných potýčkach za uplynulé dva roky. Obe strany sa navzájom obviňujú z porušovania desaťročnej dohody o prímerí v Kašmíre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies