Pred podpísaním úverovej zmluvy si ju pozorne prečítajte

NETKY.SK • 7 Február 2013, 09:40 • 2 min
Pred podpísaním úverovej zmluvy si ju pozorne prečítajte

Pred podpísaním úverovej zmluvy si ju pozorne prečítajte - Radíme Vybaviť si rýchlo úver či poistenie neznamená zároveň aj rýchlo podpísať zmluvu a ani si ju neprečítať. Hovorí sa, že zmluvy sú na zlé časy a je to skutočne tak.

slovakia

left justify in out

imgVybaviť si rýchlo úver či poistenie neznamená zároveň aj rýchlo podpísať zmluvu a ani si ju neprečítať. Hovorí sa, že zmluvy sú na zlé časy a je to skutočne tak. V prípade bankových produktov však klientov práve zmluvy majú počas „zlých časov“ chrániť. Aj preto je dôležité pri zriaďovaní akéhokoľvek produktu nepodpisovať obchodné podmienky ani zmluvy bez prečítania, ale naopak.  
      Každý bankový produkt je naviazaný na obchodné podmienky banky a taktiež aj na zmluvu. Je dôležité prečítať si oba dokumenty pozorne a na čokoľvek, čo klientovi nie je jasné, sa opýtať. V prípade zmluvných podmienok netreba vynechať ani časti označené hviezdičkami či poznámkami pod čiarou. Dôležitá je skutočne každá jedna informácia, pod ktorú ako súhlas dávate svoj podpis.
       Pozorným naštudovaním si zmluvných podmienok sa mnohokrát podarí predísť zbytočným komplikáciám napríklad pri predčasnom splatení úveru či v prípade, že klient nie je schopný splácať úver. Pozorne si naštudujte podmienky splácania úveru či podmienky úhrady poistného, dajte pozor na to, aby ste porozumeli všetkým povinnostiam, ktoré vám zo zmluvného vzťahu budú vyplývať. Banky nie sú strašiakom a netreba sa báť opýtať na čokoľvek, čomu nerozumiete.
      Angelika Farkašová z Poštovej banky uviedla: "Dôsledne preštudovať zmluvy, preštudovať si obchodné podmienky. Tieto údaje sú zverejnené na webových stránkach bánk. Obchodné podmienky dostanete bežne a človek môže vidieť a prečítať si, aby v strese proste neriešil tú situáciu, ktorú má. Naozaj na tom obchodnom mieste si prečítať podmienky, ktoré majú niekoľko strán, je zdržiavanie času, ale vopred si naštudovať, prejsť si a ak sa niečo chcem spýtať, tak sa spýtam."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies