Pred plzenský súd sa postavil recidivista zo Slovenska: Okrádal svojich blízkych!

NETKY.SK • 25 September 2013, 07:10 • 2 min
Pred plzenský súd sa postavil recidivista zo Slovenska: Okrádal svojich blízkych!

PRAHA/PLZEŇ - Recidivistu Tibora Baloga, ktorý pochádza z východného Slovenska, poslal súd v Plzni na štyri a pol roka za mreže za okrádanie blízkych. Pre odsúdeného je to už 13. trest, v minulosti bol opakovane trestaný za majetkové delikty, porušovanie domovej slobody i ublíženie na zdraví. Informoval v utorok internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Rozsudok nie je zatiaľ právoplatný, odsúdený sa voči nemu okamžite odvolal. Balog mal niekdajšej priateľke a matke svojho dieťaťa ukradnúť notebook, ktorý patril jej kamarátke. Na autobusovej stanici v Klatovoch jej z rúk vytrhol peniaze, keď si kupovala cestovný lístok, aby s nimi ušiel z miesta činu.

Poškodená Marta hovorí, že Tibora pozná sedem rokov, bol jej priateľom, ale je stále za mrežami a na dieťa neplatí. Muž, ktorý si iba v januári 2013 odpykal posledný osemmesačný trest väzenia, už v júni olúpil v Přešticiach 51-ročného Petra, ktorý sa práve vracal z firemnej oslavy. Obral ho o stovku v hotovosti a o mobilný telefón. "Potom vytiahol nôž. Mal som strach o život. Chcel peniaze. Chcel vedieť, kde bývam, aby som ho vzal k sebe domov. Zo strachu som to nakoniec urobil. Bol som od krvi. Chcel urobiť kávu. Potom išiel na záchod. Bol na ňom strašne dlho. Asi po pol hodine vyšiel von. Podarilo sa, že mi vrátil mobil a ja som ho dostal z bytu," cituje server slová poškodeného.

Balog však v súdnej sieni tvrdil, že bol iba u kamaráta, s ktorým sa rozprávali do rána a že mu nič nevzal. Bezpečnostné kamery však páchateľa, ktorý obeť pred prepadom istý čas sledoval, usvedčili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies