Pred očkovaním je vhodné si už doma vyplniť informovaný súhlas a dotazník. Urýchlime tak celý proces

NETKY.SK • 4 Apríl 2021, 09:45 • 2 min
Pred očkovaním je vhodné si už doma vyplniť informovaný súhlas a dotazník. Urýchlime tak celý proces

SLOVENSKO - Pred zaočkovaním proti koronavírusu by si občania pre urýchlenie celého procesu mali už doma vytlačiť, a vyplniť informovaný súhlas a dotazník.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jedná sa len o vyplnenie, podpísať tieto dokumenty treba až priamo vo vakcinačnom centre. Ministerstvo zdôrazňuje, že záujemca by sa mal do vakcinačného centra dostaviť najskôr 10 minút pred plánovaným očkovaním. Po príchode musí predložiť doklad totožnosti a preukaz poistenca.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila, že očkovanie v Európe je neakceptovateľne pomalé


Po pridelení termínu na očkovanie dostane, podľa ministerstva, každý záujemca komplexné informácie prostredníctvom SMS správy a emailu. Tie obsahujú dátum a čas očkovania, názov vakcinačného centra, presnú adresa vakcinačného centra, názov vakcíny a údaj či ide o prvú alebo druhú dávku. Momentálne sa na očkovanie využívajú vakcíny Comirnaty, čo je očkovacia látka Pfizer/BioNTech, Moderna s očkovacou látkou Moderna/NIAID a Astrazeneca s očkovacou látkou od AstraZeneca a Oxfordskej univerzity. Záujemcovia o očkovanie, ktorí podľa vyhlášky patria do Fázy číslo 1, sa pred očkovaním musia preukázať dokladom o zamestnaní. „A to potvrdením od zamestnávateľa, služobným preukazom alebo pracovnou zmluvou," uvádza ministerstvo zdravotníctva.

Formuláre potrebné k očkovaniu môžu záujemcovia nájsť TU. Ministerstvo dodalo, že v prípade, že si záujemca dokumenty nemôže vytlačiť a vyplniť doma, pre neho pripravené aj vo vakcinačnom centre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies