Pred nebezpečnými hoverboardmi varuje už aj Amazon

NETKY.SK • 16 December 2015, 19:42 • 2 min
Pred nebezpečnými hoverboardmi varuje už aj Amazon

LONDÝN – Najväčší internetový obchod Amazon odporučil svojim zákazníkom, ktorí si kúpili hoverboard s nebezpečnými nabíjačkami, aby sa ich zbavili. Dozorný úrad vyzval všetkých maloobchodníkov, aby tieto nebezpečné výrobky stiahli z predaja.

slovakia

left justify in out

Internetový gigant poslal dva e-maily, prvý pre zákazníkov, ktorí si kúpili hoverboard s nevyhovujúce zástrčkou pre Veľkú Britániu. "Dostali sme informáciu, že vaša objednávka, ktorú ste si zakúpili prostredníctvom webových stránok Amazon.co.uk, je nebezpečná pre použitie, keďže tento výrobok je dodávaný s nevyhovujúcou zástrčkou pre Veľkú Britániu."

V e-maily sa ďalej píše, že zákazníci by mali odovzdať tieto výrobky do ich recyklačného centra a budú im vrátené peniaze v plnej výške. "Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti, ktoré vám to môže spôsobiť, ale veríme, že pochopíte, že Vaša bezpečnosť a spokojnosť je našou najvyššou prioritou."

Druhý e-mail varuje všetkých ostatných zákazníkov, ktorí si kúpili hoverboardy, že Inštitút obchodných noriem vyslovil obavy o bezpečnosť tohto produktu, predovšetkým o dobíjateľné lítiové batérie a nabíjačky.

 

Správa v sebe zahŕňala aj odkaz bezpečnostné tipy a zároveň doporučuje zákazníkom, ktorí by chceli výrobok vrátiť, aby kontaktovali zákaznícky servis Amazonu. Po tejto výzve zmizli hoverboardy z pultov aj v ďalších obchodných domoch.

 



Pred blížiacimi sa Vianocami vláda varovala spotrebiteľov, aby zvážili kúpu tohto produktu, keďže rôzne jeho napodobeniny sú predávané ze veľmi nízke ceny.

Začiatkom tohto mesiaca britskí úradníci zabavili až 15.000 hoverboardov z celkového počtu 17.000, ktoré skúmali od 15. októbra. Dôvodom boli najmä nevyhovujúce elektrické komponenty, ktoré by mohli explodovať alebo sa vznietiť.

Bolo zistené, že mnoho hoverboardov má zástrčku bez poistiek, čo zvyšuje riziko prehriatia, explózie alebo vznietenia. Kontroly zistili, že bezpečnostným normám nevyhovujú ani vypínače, nabíjačky, káble a batérie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies