Pred návštevou Británie vyzýva Netanjahu na jednotu proti Iránu

NETKY.SK • 5 Február 2017, 13:22 • 2 min
Pred návštevou Británie vyzýva Netanjahu na jednotu proti Iránu

IZRAEL - V reakcii na nedávnu Teheránom podniknutú skúšku balistickej strely vyzval dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu medzinárodné spoločenstvo, aby sa zjednotilo v spoločnom postupe proti Iránu.

slovakia

left justify in out

Izraelský ministerský predseda sa v tomto duchu vyjadril pred plánovaným odletom do Londýna, kde sa stretne s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Cieľom ich rozhovorov má podľa agentúry AP byť "prehĺbenie obojstranných diplomatických, bezpečnostných, ekonomických a technologických vzťahov".

 

Netanjahu na dnešnom pravidelnom nedeľnom zasadaní izraelského vládneho kabinetu uviedol: "V diplomatickej sfére mám v úmysle zdôrazniť potrebu spoločného frontu proti vyzývavej agresii Iránu, ktorý v posledných dňoch začína nejako príliš dvíhať hlavu".

 

Irán a Izrael sú úhlavnými nepriateľmi. Netanjahu ostro oponuje medzinárodnej dohode z roku 2015, ktorá výmenou za zrušenie sankcií obmedzuje jadrový program Teheránu. Premiér židovského štátu tvrdí, že to aj tak Iránu nezabráni vyvíjať atómové zbrane.

 

Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa v pondelok, deň po skúške balistickej rakety, uvalila na Irán sankcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies