Pred mešitou a kongresovým centrom v Drážďanoch vybuchli nastražené nálože

NETKY.SK • 27 September 2016, 10:02 • 2 min
Pred mešitou a kongresovým centrom v Drážďanoch vybuchli nastražené nálože

DRÁŽĎANY - Nemecká polícia dnes informovala, že v meste Drážďany v pondelok večer explodovali dve podomácky vyrobené bombové nálože. Ako spresnila agentúra DPA, terčom jedného útoku bola mešita, druhá nálož explodovala v blízkosti kongresového centra. Výbuchy si nevyžiadali zranených, uviedol náčelník miestnej polície Horst Kretzschmar.

slovakia

left justify in out

V čase explózie sa v mešite nachádzal imám so svojou manželkou a dvoma synmi. Ani jeden z nich neutrpel zranenia. Došlo len k poškodeniu vstupných dverí. V dôsledku tohto incidentu polícia posilnila hliadkovanie pred všetkými mešitami v Drážďanoch.

 

Druhá nastražená nálož explodovala krátko po prvej, a to na terase medzi hotelom a medzinárodným kongresovým centrom, ktoré môže prijať až 6000 hostí. Výbuch poškodil dekoratívny sklenený blok na vonkajšej terase. Ako informovala agentúra DPA, polícia evakuovala hostí hotelového baru a požiadala ľudí ubytovaných v hoteli, aby sa nezdržiavali v blízkosti okien.

 

Po výbuchoch na oboch miestach zasahovalo asi 50 policajtov. Pred mešitou i kongresovým centrom sa našli zvyšky podomácky vyrobených náložiach.

 

Kretzschmar uviedol, že k útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale polícia podľa neho pripúšťa, že ich motívom mohla byť xenofóbia. Drážďany sú metropolou spolkovej krajiny Sasko a v uplynulých mesiacoch sa tam odohralo viacero rasistických útokov.

 

Kretzschmar však tiež pripustil, že výbuchy môžu súvisieť aj s oslavami 26. výročia zjednotenia Nemecka, ktoré sa budú konať v Drážďanoch na budúci pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona