Pred Merkelovej kanceláriu niekto položil fotky obetí násilie, polícia hľadá páchateľa tohto protestu

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 12:49 • 2 min
Pred Merkelovej kanceláriu niekto položil fotky obetí násilie, polícia hľadá páchateľa tohto protestu

BERLÍN - Nemecká polícia vyšetruje okolnosti protiimigračného protestu, ktorý zaznamenali vo štvrtok večer pred poslaneckou kanceláriou vo volebnom obvode Angely Merkelovej na severovýchode Nemecka. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v meste Stralsund v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko. Pred budovou ktosi uložil ruže, 14 hrobových sviec a štyri fotografie mladých žien a na chodník napísal kriedou otázku: "Patrí islam do Nemecka?".

 

Podľa agentúry DPA bolo na sviečkach označenie "identitariánskeho hnutia" - ide o nacionalistické hnutie prezentujúce nadradenosť bielej rasy. Jeho členov nemecké spravodajské služby považujú za extrémistov a sledujú ich činnosť.

 

Na fotografiách boli štyri mená Maria, Keira, Mia a Mireille. Mladé ženy takýchto mien sa nedávno stali obeťami násilia, z ktorého obviňovali migrantov či ľudí s cudzokrajným zázemím.

Polícia dodala, že nie je jasné, či bol v tejto veci spáchaný nejaký trestný čin. Podľa vyšetrovateľov išlo zrejme o protest proti utečeneckej politike.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona