Pred lyžovačkou si treba dobre zvoliť lyžiarske stredisko či ubytovanie

NETKY.SK • 2 November 2012, 08:11 • 2 min
Pred lyžovačkou si treba dobre zvoliť lyžiarske stredisko či ubytovanie

Pred lyžovačkou si treba dobre zvoliť lyžiarske stredisko či ubytovanie - Radíme Milovníci lyžovania by nemali zanedbať dobrú prípravu pred začiatkom lyžiarskej sezóny a výberom dovolenky na horách. Podľa marketingového manažéra cestovnej agentúry Invia.

slovakia

left justify in out

img

Milovníci lyžovania by nemali zanedbať dobrú prípravu pred začiatkom lyžiarskej sezóny a výberom dovolenky na horách. Podľa marketingového manažéra cestovnej agentúry Invia.sk Ivana Šidla by dovolenkári mali pri plánovaní myslieť napríklad na starostlivý výber lyžiarskeho strediska.
      "Pri plánovaní dovolenky by ľudia nemali zabudnúť zhodnotiť lyžiarske zručnosti všetkých účastníkov a podľa toho vybrať zodpovedajúce stredisko," priblížil. Je tak podľa jeho slov vhodné zistiť s predstihom informácie o počte, náročnosti a dĺžke zjazdoviek.
      "Dôležitým parametrom je aj nadmorská výška rezortu. Vo vyššie položených areáloch je totiž väčšia istota kvalitného snehu," opísal Šidla. Ak však dovolenkári trpia vo vysokých polohách zdravotnými problémami, mali by zvoliť radšej strediská do výšky 2500 metrov nad morom.
      S výberom lyžiarskeho strediska úzko súvisí aj voľba ubytovania. "Veľkú úlohu pri hľadaní miesta pobytu by mala okrem ceny hrať predovšetkým dobrá dostupnosť zjazdoviek, buď chôdzou alebo pomocou skibusu," vysvetlil. Samozrejmosťou v dnešnej internetovej dobe je podľa neho aj možnosť overiť si ohlasy a spokojnosť klientov, ktorí už v zariadení boli ubytovaní. Dovolenkári by však nemali zabudnúť ani na to, akým spôsobom sa chcú stravovať. "Ak zvolia ubytovanie bez stravy, je dobré dopredu overiť, ako ďaleko sa nachádzajú reštaurácie a obchody s potravinami," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies