Pred letnou sezónou sa vo Francúzsku začína ďalšie kolo sporu o burkiny

NETKY.SK • 27 Máj 2017, 08:08 • 2 min
Pred letnou sezónou sa vo Francúzsku začína ďalšie kolo sporu o burkiny

CANNES - Desať žien, ktoré sa na pláži v juhofrancúzskom Cannes chcelo kúpať v celotelových plavkách - burkinách, tamojšia polícia dočasne zadržala, informovali francúzske elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

V zdôvodnení polície sa poukazuje na obmedzenia miestnej prefektúry v súvislosti s vrcholiacim Medzinárodným filmovým festivalom v letovisku na Azúrovom pobreží.

Podľa dostupných informácií pricestovali zadržané ženy do Cannes vlakom z Paríža, pričom ide o príbuzné alebo známe známeho podnikateľa alžírskeho pôvodu Rachida Nekkaza (45). O tomto mužovi, ktorý bol dnes tiež v Cannes, je známe, že už niekoľko rokov platí pokuty za ženy, ktoré porušia zákaz nosenia buriek v krajine.

Celá dnešná akcia mala pripomenúť rozhodnutie Najvyššieho správneho súdu zo sklonku augusta 2016 o zrušení kontroverzne vnímaného zákazu burkín, ktoré malo charakter precedensu.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona