Pred konfliktom v Jemene už utieklo vyše 300-tisíc ľudí

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 17:45 • 2 min
Pred konfliktom v Jemene už utieklo vyše 300-tisíc ľudí

ŽENEVA - Počet ľudí, ktorých vyhnal z domovov konflikt v Jemene, presiahol už 300 000. Informoval o tom v utorok Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).

slovakia

left justify in out

Svoj predchádzajúci odhad zo 17. apríla, kde uvádzal 150 000 utečencov, tak už viac než zdvojnásobil. Podľa úradu tiež v krajine dochádzajú zásoby paliva, v čoho dôsledku nefungujú čističky vôd, ktoré ju dodávajú obyvateľom do hlavného meste Saná. Z rovnakého dôvodu sa spomaľuje aj distribúcia pomoci zo strany humanitárnych agentúr, ktoré za posledné dva týždne poskytli potraviny takmer pol miliónu ľudí.

 

Saudská Arábia minulý týždeň výrazne obmedzila dovtedy každodenné nálety proti pozíciám šiitských Húsíovcov, ktorí ovládli Saná. Podarilo sa im prebojovať až k prístavu Aden na juhu krajiny, ktorý bol poslednou významnou základňou síl spriaznených s prezidentom Abdom Mansúrom Hádím. Kráľovstvo prisľúbilo, že svojmu susedovi dodá pomoc vo výške štyri milióny dolárov a že umožní dodávanie humanitárnej pomoci cez prístavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies