Pred francúzskym veľvyslanectvom v Teheráne protestovali stovky ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2015, 18:06 • 2 min
Pred francúzskym veľvyslanectvom v Teheráne protestovali stovky ľudí

TEHERÁN - Stovky Iráncov protestovali dnes pred francúzskym veľvyslanectvom v Teheráne, aby tak vyjadrili svoj nesúhlas so zverejnením karikatúry proroka Mohameda na obálke najnovšieho čísla francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Popri tradičných heslách ako "Preč s USA" a "Smrť Izraelu" skandovali dnes demonštranti, ktorých väčšinu tvorili študenti, aj nové heslo "Smrť Francúzsku".
     

Niektorí z protestujúcich žiadali zatvorenie francúzskej ambasády a vyhostenie veľvyslanca, pričom pálili americké a izraelské vlajky.
     

Na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo zaútočila 7. januára dvojica islamských extrémistov. Útok si vyžiadal životy desiatich redaktorov a spolupracovníkov časopisu a dvoch policajtov. 
     

Len týždeň po masakre vyšlo ďalšie číslo časopisu, na titulnej strane ktorého drží plačúci prorok Mohamed papier s nápisom "Je suis Charlie" (Ja som Charlie) a nad ním je oznam "Všetko je odpustené".
     

Irán ozbrojený útok na redakciu časopisu odsúdil, avšak uvere



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies